Hvorfor e-væske blir mørkt eller brunt?

Har du en flaske uberørt e-væske som ble mørk over tid? Eller en tank som pleide å holde gylden væskesom siden har blitt mørkbrun eller svart. Det ser ekkel ut, men betyr det at juicen ikke er bra?

Ikke alltid. E-væske blir ofte mørkt over tid, uavhengig av miljøet, på grunn av flere årsaker. Noen ganger er det unødvendig, noen ganger er det ikke. Her kan du lese om hvorfor det skjer og hvordan du kan unngå det.

 

Hvorfor e-væsker blir brun i tanken

I de fleste tilfeller gjør ingrediensene i e-væsken at den blir mørk eller brun i tanken. Mange e-væsker på markedet har kunstige søtstoffer og sukker som gir smak.

Når det blir utsatt for varme, vil sukkeret i e-væsker karamellisere og fargen endres. Det er akkurat som prosessen med å lage karamell, og resultatet kan være like ekkelt.

Denne karamelliserte guffen kan også flekke den eksisterende e-væsken i enheten. Over tid vil den bygge opp på spolen din og sive inn i tanken, og etterlate rester i der. Uten regelmessig rengjøring vil denne oppbyggingen begynne å mørke eventuelle ny veske som du heller i tanken. Da restene vil ligge igjen her.


Hvis du har en enhet du ikke har brukt på en stund med gammel e-juice som sitter i tanken, kan væsken også begynne å bli mørk. Dette er ikke på grunn av søtningsmidlene. I dette tilfellet forårsaker en kjemisk reaksjonsprosess som kalles oksidasjon fargeendringen. I utgangspunktet skjer oksidasjon når nikotin og oksygen blir utsatt for hverandre. De gode nyhetene? Dette ødelegger ikke smaken eller kvaliteten på e-væsken din så du kan fint røyke den.


Hvorfor e-væsker blir mørke i flasken

Noen ganger blir e-væsken mørk mens de fortsatt er i flasken. Igjen er dette på grunn av oksidasjonsprosessen som oppstår når nikotin interagerer med og er utsatt for oksygen. Denne kjemiske reaksjonen får væsken til å mørkne.

Eksponering for lys og varme vil også gradvis føre til at nikotin i e-væsken og forandrer fargen. Selv å lagre det på et kjølig, mørkt sted, vil ikke stoppe det helt, selv om det kan bidra til å bremse prosessen. Nikotin er en svært følsomt på miljøet rundt seg.Slik hindrer du e-væsker fra å bli mørkt

Se på ingrediensene!

Ikke alle e-væsker er lagt likt. Det er derfor skje at noen merker blir mørkere raskere enn andre. Vegetabilsk glyserin basert juice er generelt søtere enn juice som inneholder propylenglykol, så se etter sistnevnte hvis du trenger noe søtt.

Eller velg noe sukkerfritt.

 

Lagre riktig

Det er noen enkle måter å redusere både misfarging og klebrig guffe til  oppbygging. Oppbevar alltid åpne og uåpnede flasker, samt eventuelle vape enheter, på et kjølig, mørkt og tørt sted. Hold flasken dekslet tett lukket.


Ikke bland

Hvis du har en gammel og en ny flaske med samme e-væske, behold dem atskilt. Og når du blander forskjellige smaker eller merker av e-juice, bland dem i en mindre tallerken eller beholder. På denne måten kan du unngå å påvirke hele flasken.


                                                                                                            

Ikke legg til ny væske i tanken din hvis den begynner å skifte farge på grunn av karamellisert oppbygging. Rengjør tanken først, og legg deretter til den nye væsken for å unngå forurensing av smaken og fargen.


Hold det rent

Ved å holde fast på en vanlig rengjøringsrutine, vil du sikre at du får mest mulig ut av din våpenopplevelse.

 

Hvor ofte du trenger å rengjøre tanken og spolen, avhenger helt av hvor mye og hvor ofte du bruker det. Vanligvis varierer det fra ukentlig til månedlig. En god tommelfingerregel er å rengjøre den hver gang du trenger å fylle den på nytt. Rengjøring blir kvitt karamellisert guffe og hjelper til med å minimere misfarging og forandringer i smak.

Bilder fra Pixabay.com

http://www.autodraugiem.lv/autoparts/

https://www.ledlietas.lv/
© Norgessigaretten 2014 - 2020