10 Forskningsstudier for å stilne e sigarett kritikerne

Du hører løgner og misforståelser om e sigaretter og damping hver dag. Her skal vi komme med noen sannheter om e sigaretter som kommer fra forskning. Ikke bare fra en plass men flere. Det er nå på tide og stoppe alle usannheter om damping. Det har nå blitt forsket i årevis på damping. Ingen studier til nå har kommet frem til at det er farligere med damp en vanlig røyk.

 

1.  Passiv damp er ikke skadelig


Igor Burstyn jobber ved Drexel University, han er ekspert på giftstoffer har kommet fram til at passiv damping ikke er skadelig.
2. Damping kan øke lunge kapasiteten til røykere. 

Det er flere studier om at det ikke er farlig for lungene ved bruk av e sigaretter og damp. En av de store forskerne på området er Dr Polosas studier. Hun fikk røykere med Asma til å bytte til e sigaretter og vanlige røykere til å bytte. Begge gruppene hadde økt lunge funksjon.
3. Nikotin alene er ikke avhengighetsskapende


Nikotin er ikke like avhengighetsskapende som heroin, kokain eller noen andre slike stoffer. Personer som ikke vet noen ting om nikotin sprer falske rykter. En Fransk forsker Dr.Etter har funnet ut at bruk av e sigaretter er mindre avhengighetsskapende en røyking, mye nærmere nikotin erstatnings produkter. Altså ikke så avhengighetsskapende som mange skal ha det til.


4. E sigaretter er ikke fulle av giftstoffer

Du har sikkert hørt at E sigaretter har like mye giftstoffer som en vanlig røyk. Dette er helt feil. Dr. Konstantinos Farsalinos har forsket på dette og sett på andre sine forskninger. Det er like mye gift stoffer du puster inn som når du koker poteter.
5. Søtningsstoffene i E sigaretter er ikke ment for barn

Mange mener at sukker er ment kun mot barn. Men her er ikke disse ment for barn. Men for voksne som skal slutte å røyke. Så lages det mange forskjellige smaker så de er sikker på at du finner en smak som du kan like.
6. Dampen i e sigaretter er mye mindre giftig en i vanlig røyk

Det kommer studier på dette hver eneste uke. Alle studier beiser at damping er ikke giftig. Vi kan ta et eksempel studie med her. Dr. Maciej Goniewicz sin studie beviser at giften i damp er mye mye mye mindre en det er i annen type røyk.


7. E-sigaretter og damping kan hjelpe folk med røykeslutt

Det er minst 3 kjente studier på området. Blant annet fra University of California-San Diego, der det kom frem at du kan faktisk klare å stumpe røyken med overgang til e sigaretter.
8. E sigaretter er ikke smittsomt som røyk

Forskning viser at hvis du røyker er veien ikke lang for at dine venner eller andre starter med røyking. Her er damping det motsatte. Forskning viser at om du bruker damp er det liten sjanse for at andre starter med det samme.


9. E sigaretter er ikke like skadelig for deg som røyking

I følge Britiske og Amerikanske forskere så har personer som røyker damp høyre helsemessig gevinst. Her er det ikke bare en forskning men mange.
10.  Dampere har mindre sjanse til å få kreft.

Personer som røyker har høyre sjanse til å få kreft. Går du over til damping så minsker risikoen for kreft.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 © Norgessigaretten 2014 - 2020