Hva kan du forvente når du går over fra røyk til damping

Gratulerer med at du har tatt det vanskelige valget å slutte å røyke! Når du slutter å røyke sigaretter, sparer du ikke bare penger, men du får også mange helsemessige fordeler. Å bestemme seg for å bryte en uvane er en modig beslutning samt en utfordring. Deter imidlertid ulike ressurser som kan hjelpe deg gjennom startfasen av avslutningsperioden. En metode som kan lette vanskelighetene ved å slutte å røyke, er damping da det tillater deg å bli kvitt de vanedannende kjemikaliene som finnes i sigaretter.Kroppen din vil gjennomgå noen endringer og oppleve abstinenssymptomer under overgangsprosessen fra røyking til damping, særlig i løpet av de første ukene.

Her er en liste over noen av abstinenssymptomene du kan oppleve når du går over fra røyking til damping. Hvis du er mer oppmerksom på de endringene som skjer i kroppen din når du endrer vaner, kan det være enklere å håndtere symptomene. 
Skjelving i kroppen og hodepine 


De mest vanlige symptomene ved røykeslutt er hodepine og skjelving. Nikotin påvirker nerve- og muskelforbindelsene og smalner arteriene, noe som gjør at hjertet ditt overbelastes og overstimulerer kroppen, slik at du skjelver og føler deg syk. Når kroppen lider av nikotinabstinens, kan det være svært ubehagelig og smertefullt.

Hvis du velger å dampe, kan e-væsken dempe disse bivirkningene og lindre abstinenssymptomene. Når du bruker e-sigaretter, kan du velge nikotinstyrken selv og redusere den gradvis over tid. Uavhengig av nikotinnivået du velger, er damping mindre potent enn sigaretter med tanke på antall kjemikalier man blir eksponert for, og ved å velge å dampe istedenfor å røyke avvenner du kroppen din fra disse toksinene.


Eks-røykerens hoste

Det kan hende at du hoster mer enn vanlig etter at du har sluttet å røyke fordi flimmerhårene og slimhinnene i lungene er i bedring. Dette bør anses som en renseprosess ettersom kroppen din frigjør giftstoffer som har bygget seg opp over tid, samt er i ferd med å danne en renere luftvei for lungene og nesen uten slim og andre avfallsstoffer.

E-væsken som brukes i e-sigaretten inneholder ingen av de kjemikaliene som produserer tjære i kroppen din, slik at du sliter oftere med hoste når du damper. Dette symptomet er vanlig i løpet av de første par ukene, og snart vil du kunne puste bedre. 


Svimmelhet

Når du røyker blir blodsirkulasjonen dårligere både i kroppen og hjernen din. Ved å slutte vil blodårene dine bli utsatt for mer oksygen, som vil da føre til en "tilstrømning" av oksygen til hjernen din. Ettersom hjernen og kroppen har tidligere blitt fratatt dette oksygenet, kan det hende at du får en følelse av forvirring eller svimmelhet i starten. Når du bytter til damping, kan du i utgangspunktet oppleve svimmelhet, men dette vil kun vare i noen dager inntil kroppen din blir vant til de endringene den har blitt utsatt for. 
Konklusjon

Vi vet at det er vanskelig å bryte en uvane uten hjelp, og det er derfor vi er her for å hjelpe deg gjennom prosessen. Hos Norgessigaretten tilbyr vi midler som forenkler den utfordrende overgangen ved røykslutt, selv når du tar de første skrittene. Vi håper at våre tips og råd kan hjelpe deg med å forbedre helsen og livet ditt uten røyking, og vi er glade for at du valgte å benytte deg av våre løsninger for å oppnå dette målet. 
Bilde linker:

https://pixabay.com/photo-3112660/  

https://pixabay.com/photo-2877135/

https://pixabay.com/en/e-cigarette-vaping-blu-cigs-blu-1301670/ 

http://www.autodraugiem.lv/autoparts/

https://www.ledlietas.lv/© Norgessigaretten 2014 - 2020