DIY damping: Hvordan dampe på budsjett

Sigaretter er ikke billige. Damping kan være mer kostnadseffektiv enn å røyke hvis du tar riktige valg. Hvis du har byttet til damping på grunn av stramt budsjett eller for å dra nytte av sine helsemessige og sosiale fordeler, bør du sørge for at du holder god kontroll på utgiftene dine.  

I forbindelse med dette vil du få noen gode råd her som kan hjelpe deg å dampe på budsjett.
1.      Bli kvitt engangssigaretter

Når du nettopp har startet overgangsprosessen fra vanlige sigaretter for å slutte å røyke, vil du kanskje prøve engangssigaretter noen uker med tanke på at det kan hjelpe deg gjennom overgangsperioden. Hvis du holder deg til den tankegangen, virker det kanskje som en sløsing med penger å investere i en ordentlig utstyrspakke, ettersom du ikke planlegger å fortsette dampingen. Engangssigaretter er praktiske for svært korte perioder, og hvis du raskt klarer å stoppe både røyking og damping, er det en god løsning! En  undersøkelse fra Storbritanniapublisert av Nicotine & Tobacco Research i 2015  viser imidlertid at engangssigaretter ikke er like effektive som komplette e-sigaretter når det gjelder å hjelpe røykere gjennom overgangen til damping. Det kan hende at du går tilbake til røyking, slutter å både røyke og dampe, eller fortsetter å bruke engangsløsninger over en lengre periode.

Alle disse alternativene er kostbare, så hvis du allerede har brukt engangssigaretter i over en eller to uker, kan det være lurt å satse på en mer langsiktig løsning fremover.  

2.     Kontroller forbruket ditt

Å holde oversikt over hvor mye du damper kan være vanskelig. Det kan hende at du nyter dampingen din, men så blir det fort mye investering i kostbar e-juice, spesielt hvis du vil justere og oppdragere utstyret ditt ved å dryppe eller optimalisere e-sigaretten for å få større dampskyer. Da er det viktig å ha oversikt over hvor mye e-juice du bruker eller kjøpe e-juice i løsvekt der du kan legge til egne smaker.

3.     Gjør researchen din

En av de mest engasjerende aspektene ved damping er at det er mange forskjellige måter du kan dampe på, samt flere utstyrspakker som du kan velge mellom. Imidlertid kan det være forvirrende når man er nybegynner, og da kan det virke enkelt å investere i et dyrt sett som egentlig ikke er optimalt. Hvis du skal investere i ny utstyrspakke, lønner det seg å gjøre researchen din på forhånd slik at du ikke tar feil som koster deg dyrt. Før du kjøper kan du sjekke ut noen av  demange forumene for damping på nettet  der medlemmene deler sine egne, ekte omtaler av damping-utstyr. Både nybegynnere, erfarne og eksperter på damping er på utkikk etter en annerledes dampopplevelse, og derfor kan både utstyr og budsjett variere blant dampere. 


                                                                                                          


4.      Lag din egen smaksvæske

En av måtene du kan kontrollere forbruket ditt når du damper, er å lage dine egne smaksvæsker. Å blande egne smaksvæsker er en morsom hobby som mange dampere vil nyte. Ved å kjøpe store flasker på 100 ml med nøytral base og deretter tilpasse  nikotinnivået samt legge til  smakene du liker,  kan du lage e-juice som er tilpasset dine egne preferanser. Det vil også koste deg betydelig mindre over lengre tid enn å kjøpe små flasker på 10 ml med ferdiglagde smaksvæsker. 
Bilde linker:

https://pixabay.com/en/woman-people-smoke-a-adult-3252560/

https://c1.staticflickr.com/1/742/31044678704_075512bf2c_b.jpg

 

© Norgessigaretten 2014 - 2020