Premium E-væsker. Hva betaler du egentlig for?

Premium E-væsker  er vanligvis dyrere enn vanlige e-væsker. Og hva betaler du egentlig for? Hva rettferdiggjør en slik pris? Hvorfor betale kroner  300 for 30 ml når du kan kjøpe en 30ml-flaske for 100 kroner andre steder? Er det bare en trend eller er det virkelig en merkbar forskjell?

Så la oss se. Nikotin, VG (vegetabilsk glyserin) og PG (propylenglykol) finnes i enhver flaske med e-væske. Denne basen utgjør 85-95% av flasken med e-væske som du betaler for, og dette er tilnærmet identisk i hver flaske. Det finnes ikke noe slikt som «premium» PG eller «premium» VG – alt er det samme. Den andre prosentandelen er bare smakstilsetningen, og det er her begrepet premium kan komme inn i bildet. Det finnes dusinvis av forskjellige smakstilsetningsprodusenter der ute. Noen i Italia, Sveits, andre lenger borte, som USA og til og med Kina, og alle har forskjellige prisnivåer.

Generelt sett koster importerte smakstilsetninger mer enn smakstilsetninger fra Kina, og det finnes ikke to smakstilsetnings-selskaper som egentlig er like. For å si det kort – det finnes ikke noe slikt som premium smakstilsetning.

Noe annet man må tenke på er flaskene som brukes til e-væske. Forskjellige typer flasker trekker opp prisen og kvaliteten på e-væsken. For eksempel koster glassflasker generent fem til ti ganger mer enn dråpetellere av plast, selv kjøpt i bulk. De fleste produsenter av premium e-væske nekter å bruke plastflasker fordi det kan forringe smaken over tid, siden bestemte smaker og plast ikke kommer godt overens.

Til slutt har vi smaksaspektet til disse premium e-væskene. Så de er dyrere og har mer imponerende innpakning og flasker, men det endelige aspektet til premium  e-væske bør være smak. Så smaker premium  e-væske bedre enn billigere  e-væske? Ja og nei. Smak er subjektivt, men premium  e-væske prøver å nå et bredere publikum der ute slik at alle kan like  det. Stort sett, vil premium e-væsker smake langt bedre enn de rimelige. Bortsett fra mer eksklusive smaker, er mange premium e-væsker forhåndslaget. Det betyr at nikotinnivået  begrenses til  4 eller 5  smaker , og det blir ikke gitt et valg for hvordan PG/VG forholdet kan velges. Ved å begrense disse valgene, er disse e-væskene gode rett fra flaska,  fordi leverandørene forbereder dem før de fraktes ut. Som en fin vin, er e-væsker  faktisk bedre jo eldre de blir (da snakker vi uker, og ikke år), med tanke på at e-væskens smaker eldes og basen blir homogen.

Så er de premium e-væskene virkelig verdt den høye prisen istedenfor rimeligere e-væsker?  Dette avhenger av person til person. Det er flere kunder som elsker de rimeligere e-væskene like mye som premium e-væsker.  Men likevel, en tilfredsstillende rimelig e-væske er vanskelig å finne. Premium smaker fantastisk og er lett å like mesteparten av tiden. Men igjen – smak er subjektivt.  Smaksopplevelsen er også ulik om morningen, ettermiddagen og kvelden. Så les noen anmeldelser eller bekrivelser fra leverandør før du handler. 


Premium e-væsker er vanligvis mer passende for kraftige e-sigaretter (som Only Q1, Eleaf Istick, etc), fordi væsken kan bli for tykk for 500-1500 mAh e-sigaretter.

Den mest passende proposisjonen for 500-1500mah e-sigaretter er væske fra 50PG/50VG (som Haka, Vogell, Easy to Vape, Nicorex, Take it).
© Norgessigaretten 2014 - 2020