E sigaretter på ferie

Nordmenn elsker å dra på ferie. Hvis du bruker e sigaretter er det noen regler du bør kunne før du drar til det aktuelle landet. Som turist er det som regel ikke noe problem å reise med e sigaretter men i enkelte land er det strengt forbudt både å røyke og ta med inn i landet. Lover og regler forandres hele tiden. Ta forbehold og se etter lover og regler i det aktuelle landet du skal reise til. Alle Norske flyselskaper lar deg ta med e sigaretter om bord på flyet. Men legg de helst i innsjekket bagasje. Vi har skrevet om de landene som Nordmenn reiser mest til. 


                                                                                    
Eu og EØS:

Du kan ta med deg e sigarettene dine til alle land innenfor EU og EØS så lenge dette er til eget forbruk. I Norge, Sverige og Finland er egentlig e sigaretter med nikotin forbudt. Men så lenge dette er til eget forbruk er det ikke noe problem å bruke dette i Norden. I Danmark er det ulovlig, men ingen Nordmenn har blitt tatt for bruk. Du behøver heller ikke dampe overalt for også utvide skjebnen din. Reiser til England, Frankrike, Tyskland og andre EU land går fint uten problemer, men Hellas er et land der det kan forandre seg fort da de ikke enda er sikre på hvordan de skal forholde seg. Det er lov med bruk til eget bruk i Tyrkia.


Thailand:

Det er strengt forbudt med e sigaretter i Thailand, det mange ikke vet er at det er at du kan få 10 års fengsel for bruk i landet. Du slipper nok unna men fengsel siden disse blir konfiskert ved innkomst til landet. Men du er advart om at det er strenge straffer i landet ved bruk.


                                  


USA:

Det er lov med bruk I USA. Men det er litt forskjell ifra stat til stat. Noen stater i USA er lov mens andre er det forbudt. Eksempel er det ikke lov med bruk i California. I New York er det ikke lov å røyke på offentlige plasser som restauranter osv, for bruk må du også være over 21 år gammel. Miami er det forbudt å bruke overalt. Før du reiser bør du sjekke opp med den delstaten du skal reise til.


Kanada / Canada:

Fullt lov med bruk og salg. Myndighetene her ser faktisk på det som sunnere å røyke dette en vanlig sigarett. Men ikke røyk overalt fordi lokale kan ha egne regler. Så pass på.


Egypt:

Skal du til Egypt må tenke på at det er strengt forbudt å ta med inn i landet og bruke. Det medfører strenge straffer. I verste fall fengsel. Du har ikke lyst til å sitte i fengsel i Egypt.


  


Russland:

Det er lov å ta med inn i landet å røyke. Men det er ikke lov til æ røyke på offentlige plasser som med helt vanlige sigaretter. I Russland ser de på damping som god helse eller til en overgang for å slutte med røyk (Kanskje de har rett)


Andre land som Brasil, Singapore, Uruguay, Argentina, og Japan har gjort det ulovlig ved bruk av e-sigaretter. Hvis du skal på ferie innen EU er det trygt å ta med e sigaretter. Husk bare på at du ikke røyker overalt da det gjelder det samme som med røykeloven. Skal du ut å reise bør du gjøre litt research før du reiser til det aktuelle landet. Noen land er veldig strenge på det mens andre er ikke fullt så strenge. Hvis du lurer på hvor du finner best mulig info kan du ringe til ambassaden til det aktuelle landet du skal reise til. Hvis de ikke vet det så kan de finne det ut for deg om du ikke vet det selv. Bilde linker:

https://www.flickr.com© Norgessigaretten 2014 - 2020