Hvordan velge nikotinstyrke?

Å velge en nikotinstyrke.

Å ha muligheten til å velge et ønsket nikotinnivå, gjør det mulig å slutte helt med tobakk eller e-sigaretter, hvis det er det man ønsker, men det gjør det også mulig å få tilfredsstilt sine behov. Nikotinen er det stoffet som skaper avhengighet, men det er også det stoffet som gir den kraftige fornemmelsen bak i halsen, som man får når man inhalerer fra en e-cig. Noen foretrekker et kraftig røsk i halsen, som både forbedrer smaken og skaper en mer dynamisk røykeopplevelse. Dette oppnås ved å benytte de høyere nikotinnivåene; så hvis dette er det du er ute etter, bør du velge en e-væske med medium styrke av nikotin eller høyere. Det er normalt fem forskjellige nikotinnivåer å velge blant. Disse nivåene er ikke standardisert, men er en tommelfingerregel som mange e-cig produsenter følger – noen tilbyr imidlertid andre nikotinnivåer i tillegg. De vanligste nikotinnivåene er som følger:

 • Nikotinfri (0mg nikotin)
  Denne er regnet for ikke å være avhengighetsskapende, og trygg å bruke for de som prøver å slutte med nikotin, de som har sluttet og de som ikke ønsker å bli avhengig. Når man røyker en nikotinfri e væske, vil man ikke oppleve de abstinensene som ofte assosieres med nikotin, man inhalerer derimot ren og frisk damp som ikke inneholder noe annet enn smak.
 • Lav styrke (4-8mg nikotin)
  Dette nivået er ett steg unna å være fullstendig nikotinfri. Det er ideellt for de som prøver å slutte, men som ikke klarer å kutte ut nikotinen helt.
 • Medium styrke (10-14mg nikotin)
  Dette er middelnivået av nikotin og er et godt fremskritt for de som vil slutte å røyke tradisjonelle tobakk-sigaretter eller e-sigaretter, i tillegg til at det er et bra nivå å starte på for de som akkurat har begynt med e-sigaretter og vil oppleve nikotin.
 • Høy styrke (16-18mg nikotin)
  Dette er det nest høyeste nikotinnivået som er tilgjengelig, og det er dette nivået mange som har røyket tobakk-sigaretter starter på.
 • Ekstra høy styrke (24-54mg nikotin)
  Dette er det høyeste nikotinnivået man trygt kan kjøpe uten at det blir betegnet som dødelig gift. Det er viktig å huske på at nikotin kan være farlig, og til og med dødelig i for store doser. Det aller høyeste nikotinnivået, 54mg, er også ansett som for sterkt, og bør brukes med stor forsiktighet.

  E-væskerNikotin© Norgessigaretten 2014 - 2020