Hva er en e-væske?

Hva er en e-væske?

Vanligvis inneholder en e-væske for e-sigaretter tre eller fire ingredienser – nikotin, smakstilsetning, PG og VG. Nikotin er det avhengighetsskapende stoffet som finnes i både tradisjonelle tobakk-sigaretter og i e-juicen til e-sigarettene. Smakstilsetningene er det som gir den unike smaken du er ute etter. PG, eller propylenglykol, er det stoffet som genererer dampen som du ser når du røyker en e sigarett. Den jobber sammen med atomizeren for å skape en fyldig dampsky som kan både sees og føles. Til slutt har vi VG, eller grønnsaksglycerin, som jobber sammen med atomizeren og skaper betydelig mer damp enn sin motpart PG (propylenglykol).

Hvordan fungerer propylenglykol (PG)?

Ved romtemperatur er propylenglykol, også kjent som PG, fargeløs, smakløs og gjennomsiktig, men når den kommer i kontakt med atomizeren, blir den til tykk og jevn damp. E-cig produsenter bruker propylenglykol både som en måte å transportere nikotin på, og for å øke hastigheten på damp-produksjonen. PG gjør at e-sigaretten kan produsere damp på mye lavere temperaturer enn det som vanligvis skal til for å skape damp. Leveransen av nikotin skjer ved at dampen inhaleres – uten dampen ville ikke nikotinen blitt transportert, og det ville også gått utover smaken. Uten propylenglykol ville e-sigarettene manglet en effektiv måte å transportere nikotin og lage damp på. Den mest merkverdige bieffekten med dampen fra kun propylenglykol er dens tørrhet, og det er her grønnsaksglycerinen kommer inn i bildet.

Hvordan fungerer grønnsaksglycerin (VG)?

Grønnsaksglycerin, eller vegetable glycerin (VG), tilsvarer propylenglykol (PG) ved at den skaper en tykk damp og brukes for å transportere nikotin, men den er vesentlig annerledes ved at den ikke resulterer i tørr munn, har en merkbar smak og produserer betydelig større mengder damp. VG skaper mye tykkere og tettere damp enn PG. Den gir også brukeren en noe søtlig smak, selv om den ikke påvirker smaken som e-væsken har. Man får ingen fysiske bivirkninger, som tørr munn.

Å kombinere PG og VG.

E-cig produsenter vil ofte bruke en blanding av grønnsaksglycerin og propylenglykol for å gi brukeren en best mulig opplevelse, men til syvende og sist er det opp til deg å velge hva du foretrekker. Et av de beste kombinasjonsforholdene, som mange brukere ser ut til å elske, er en miks med 70-80% propylenglykol og 20-30% grønnsaksglycerin. Denne miksen gjør at brukeren kan inhalere, for så å blåse ut en stor dampsky uten å få den tørre følelsen i munnen. I tillegg vil brukeren oppleve et hint av en søtlig smak, som ikke er overveldende. Men det er brukeren som bestemmer hva han eller hun ønsker, og det er det som er så fint med e sigaretter og e juice – valget er ditt!

Lag din egen e-juice smak.

Mange av de populære e-sigarett selskapene tilbyr deg nå muligheten til å lage din egen spesialblanding, som vanligvis går ut på å bestille en custom-smak på nettstedet til leverandøren du har valgt, for så å velge hvilke smaker du vil ha i blandingen. I tillegg til å designe din egen e-juice, kan du også velge hvilket nikotinnivå du vil ha. Å lage sin egen e-juice anbefales for de som har prøvd en stor mengde smaker og vet hvilke de liker og ikke liker. Noen ganger har leverandøren en begrensning på hvor mange smaker, eller hvilke typer smaker man kan blande, for å forsikre at sluttproduktet holder god kvalitet. Essensen er at denne metoden for å tilpasse sin egen smak er perfekt for å personliggjøre vapingen, og midt i blinken for kresne gommer.

Hvis du ikke er interessert i å kjøpe din egen spesialblandede e-juice, kan du også lage din egen e-juice ved å kjøpe flere forskjellige smaker fra forskjellige merker, og blande dem sammen selv. Denne metoden for å lage sin egen e-juice anbefales vanligvis for de som har vapet en stund, siden de sannsynligvis vet hvordan de kan gjøre det tryggest mulig og hvordan man fyller en e-cig patron eller vaporizer – noe som også trenger trening, presisjon og litt kunnskap.


  E-sigaretterE-væskerNikotin© Norgessigaretten 2014 - 2020