Blogg

Skatt og regler på e-juice med nikotin i Norge 2019 / 2020

Stortinget i Norge vedtok i desember 2016 å oppheve forbudet mot salg av e-sigratter med nikotin. Loven har ikke tredd i kraft enda og det er usikkert om den i det hele tatt kommer til å gjøre det i løpet av 2019. Så frem til da vil det fortsatt være forbudt å produsere, importere og omsette e-sigaretter og e-juice i Norge. Det vil fortsatt være lov å importere til eget forbruk. Altså kjøpe til kun deg selv. Men det er ikke lov å kjøpe for å selge videre. 
Les mer

Hvorfor e-væske blir mørkt eller brunt?

Hvorfor e-væske blir mørkt eller brunt - og hvordan man kan unngå det. 


Har du en flaske uberørt e-væske som ble mørk over tid? Eller en tank som pleide å holde gylden væske som siden har blitt mørkbrun eller svart. Det ser ekkel ut, men betyr det at juicen ikke er bra?

Ikke alltid. E-væske blir ofte mørkt over tid, uavhengig av miljøet, på grunn av flere årsaker. Noen ganger er det unødvendig, noen ganger er det ikke. Her kan du lese om hvorfor det skjer og hvordan du kan unngå det. 

Les mer

Hva er nikotinsaltet e-juice?

Nikotinsaltet e-juice gir dampere mulighet til å dampe høyere nikotinstyrker uten det grove strupefallet som finnes i tradisjonelle e-juicer sammenlignet med samme nikotinnivå.

For eksempel, hvis du skulle vape en 30mg e-juice laget med freebase nikotin, ville halsen hit være uutholdelig, men hvis du skulle vape 30mg e-juice laget med nikotinsalt, ville halsen bli mye jevnere. Fortsett å lese for å forstå hva vi snakker om!Les mer

E sigaretter på ferie

Nordmenn elsker å dra på ferie. Hvis du bruker e sigaretter er det noen regler du bør kunne før du drar til det aktuelle landet. Som turist er det som regel ikke noe problem å reise med e sigaretter men i enkelte land er det strengt forbudt både å røyke og ta med inn i landet. Lover og regler forandres hele tiden. Ta forbehold og se etter lover og regler i det aktuelle landet du skal reise til. Alle Norske flyselskaper lar deg ta med e sigaretter om bord på flyet. Men legg de helst i innsjekket bagasje. Vi har skrevet om de landene som Nordmenn reiser mest til. Les mer

Hvordan dampe riktig? Her er de 2 mest brukte metodene

Det finnes millioner av røykere der ute som vurderer og slutte. Sannsynligheten for at de har tenkt på å gå over til damp er veldig stor. Her er alt du trenger å vite om hvordan du skal dampe riktig. Her er de 2 mest brukte metodene. Les mer

10 Forskningsstudier for å stilne e sigarett kritikerne

Du hører løgner og misforståelser om e sigaretter og damping hver dag. Her skal vi komme med noen sannheter om e sigaretter som kommer fra forskning. Ikke bare fra en plass men flere.

Det er nå på tide og stoppe alle usannheter om damping. Det har nå blitt forsket i årevis på damping. Ingen studier til nå har kommet frem til at det er farligere med damp en vanlig røyk.Les mer

De beste e-sigarettene som du burde prøve

Uansett om du ønsker å gå over til el sigarett fra vanlig røyk, eller om du er en dreven el røyker. Så er disse produktene noe du burde prøve. 

Les mer

Vår favoritt E-Juice alle bør prøve

Damping (vaping) er svært populært blant millenniums-generasjonen. Det er imidlertid langt fra noen trend, damping

ser ut til å ha kommet for å bli. Med et stort samfunn av dampe-entusiaster og hundrevis flere som prøver det ut hver

dag, er damping mer populært nå enn noensinne. 

 

Les mer

Hva kan du forvente når du går over fra røyk til damping

Hva kan du forvente når du går over fra røyk til damping...

Gratulerer med at du har tatt det vanskelige valget å slutte å røyke! Når du slutter å røyke sigaretter, sparer du ikke bare penger, men du får også mange helsemessige fordeler. Å bestemme seg for å bryte en uvane er en modig beslutning samt en utfordring. Det er imidlertid ulike ressurser som kan hjelpe deg gjennom startfasen av avslutningsperioden. En metode som kan lette vanskelighetene ved å slutte å røyke, er damping da det tillater deg å bli kvitt de vanedannende kjemikaliene som finnes i sigaretter.
Les mer

DIY damping: Hvordan dampe på budsjett

"Gjør det selv" - damping: Hvordan dampe på budsjett


Sigaretter er ikke billige. Damping kan være mer kostnadseffektiv enn å røyke hvis du tar riktige valg. Hvis du har byttet til damping på grunn av stramt budsjett eller for å dra nytte av sine helsemessige og sosiale fordeler, bør du sørge for at du holder god kontroll på utgiftene dine.  

I forbindelse med dette vil du få noen gode råd her som kan hjelpe deg å dampe på budsjett.


Les mer

Hva er i din e-væske? Forstå ingredienser og allergener.

Hva er i din e-væske? Forstå ingredienser og allergener.

Hvis du nylig har begynt å dampe, eller du vurderer å bytte fra sigaretter, har du sannsynligvis lagt merke til at det finnes en rekke spennende e-væske smaker å prøve. Du har sikkert også lurt på hva som er i den velsmakende e-væsken, og er det virkelig trygt?


Les mer

Nikotin og dets innhold i kjente og kjære grønnsaker

Nikotin og dets innhold i kjente og kjære grønnsaker

I flere år har oppfatningen vært at røyking var usunt grunnet nikotinet som røyken inneholdt. Nye opplysninger gjør at vi nå vet at tjæren er syndebukken sammen med andre kjemikalier, og det er det som gjør røyking så skadelig.


Les mer

Helse gevinst av Damping vs Røyking

Lurer du på om du skal gi damping et forsøk, men du er ikke sikker på om du skal ta sjansen?

Mange røykere bytter til damp, og e-sigaretter blir markedsført som et mindre skadelig alternativ. Men er det virkelig sant at damping er et sunnere valg?

Les videre for å få svar på dette viktige emnet.


Les mer

OHM

OHM – hvordan påvirker de opplevelsen av e-røyking?

Les mer

Forskjell mellom RDA,RBA, RTA & RDTA?

Video om RDA, RBA, RTA og  RDTA.
Les mer

Haka e-væske

Video Haka Premium.Les mer

Easy to Vape e-juice video

EAST TO VAPE E-JUICE ANMELDELSELes mer

Premium E-væsker. Hva betaler du egentlig for?

Premium E-væsker  er vanligvis dyrere enn vanlige e-væsker. Og hva betaler du egentlig for? Hva rettferdiggjør en slik pris? Hvorfor betale kroner  300 for 30 ml når du kan kjøpe en 30ml-flaske for 100 kroner andre steder? Er det bare en trend eller er det virkelig en merkbar forskjell?Les mer

Take IT e-juice video

Take It e-væsken er så velsmakende...Les mer

Only Q1 Start kit video

ONLY Q1 er et komplett start kit. Den har er et 2200 mAh som har en enorm kapasitet.Les mer

Dampen kunne reddet nær 8000 liv årlig i Norge

Regjeringen er i ferd med å gjøre historiens største tabbe på folkehelsefeltet og serverer det som en gladnyhet.

Les mer

E-sigaretter 95 prosent mindre skadelig enn røyk

Ny, britisk studie:  E-sigaretter 95 prosent mindre skadelig enn røyk!
Hjelper til å stumpe røyken.Les mer

Hvordan velge nikotinstyrke?

Å ha muligheten til å velge et ønsket nikotinnivå, gjør det mulig å slutte helt med tobakk eller e-sigaretter, hvis det er det man ønsker, men det gjør det også mulig å få tilfredsstilt sine behov. Nikotinen er det stoffet som skaper avhengighet, men det er også det stoffet som gir den kraftige fornemmelsen bak i halsen, som man får når man inhalerer fra en e-cig.

Les mer

Hva er en e-væske?

Vanligvis inneholder en e-væske for e-sigaretter tre eller fire ingredienser – nikotin, smakstilsetning, PG og VG. Nikotin er det avhengighetsskapende stoffet som finnes i både tradisjonelle tobakk-sigaretter og i e-juicen til e-sigarettene. Smakstilsetningene er det som gir den unike smaken du er ute etter.

Les mer

Er det lov å kjøpe e-sigaretter i Norge

En elektronisk sigarett skaper damp ved å varme opp en potensielt nikotinholdig væske, som dermed kan inhaleres. Damping, kaller man det.

Les mer

Elektroniske sigaretter og regelverk

E-sigaretter med nikotin er forbudt å selge i Norge. Elektroniske sigaretter uten nikotin kan selges med 18-årsgrense, men omfattes av reklame- og oppstillingsforbud. Det er mulighet for privatimport gjennom legemiddellovgivning.

Les mer© Norgessigaretten 2014 - 2019