Tank vedlikehold

En e-sigarett inneholder en tank som er fylt med en e væske / e juice ( e juice med nikotin eller e juice uten nikotin og med forskjellige smaker). Væsken blir til aerosol,

og på den måten dannes det damp som ligner på røyk.


Hvordan rengjøre og vedlikeholde en tank for førstegangsbrukere?


Det er viktig å vite at tanker kommer i alle størrelser og fasonger, og  trenger ulik pleie. Noen er også til engangsbruk.

Tankene er en av de tre komponentene du trenger for vaping, de andre to er e-væske og batteri. Tankens jobb er å holde e-væsken, som er gjennomvåt av veke,

og deretter varmeelementet , kalt en atomiser, som bruker en trådspole til å varme opp  e væsken og gjøre den om til damp. 

Tankene er vanligvis laget av glass slik at du kan se hvor mye væske du har igjen og unngå det tørre! Noen er også laget metal,  noe som ser kult ut på egenkomponerte modeller. 

Her er noen enkle regler for å holde tanken ren vapesettet i perfekt tilstand:

 

1. Endre spolen

Hvis din tank får problemer med å fungere, må du først bytte spolen. Atomiseren gjør alt arbeidet i din vapeenhet, og nesten alle problemer kan spores tilbake til en utløpt trådspole.


2. Sjekk at forbindelsen er klar

Det blir små mengder med  e væske, eller generelt støv på toppen av batteriet med daglig bruk.  En bomullspinne  er perfekt for å holde dette området rent fra overflødig e-væske/ e juice.


3. Hold dryppetoppen ren

Hvis du ikke oppbevarer din vape i noe, vær sikker på at du holder dryppetoppen ren og fri for lommerusk. Hvis dryppetoppen på din enhet er flyttbar, kan du finne små mengder av e væske under den. Gi den et tørk regelmessig, så vil ikke dette være et problem. 


4. Vask tanken

Dette er nødvendig.  Mange vapere gjør aldri dette, og hvis din tank er til engangsbruk, så trenger du ikke det heller. Det er ingen kur for "det svarte vekesyndromet". Hvis du er usikker på hva dette betyr, er  "det svarte vekesyndromet" når topper av veke, der hvor veken møter metallet og blir holdt på plass, blir svart eller får en mørkere farge. Når dette skjer er den ødelagt. Hvis du bestemmer deg for å gjøre en full vask og ta ditt vapesett fra hverandre, vær sikker på at du kan sette det sammen igjen! Uansett hva du gjør, ikke vask spolen, og vær sikker på at alt er tørt før du bruker den igjen. Hvis din tank kun trenger en rask vask, er dette den beste strategien vi er kommet over.

 

 1. ·         Alltid fjern tanken fra batteriet før du rengjør den. Dette er av åpenbare sikkerhetsårsaker.
 2. ·         Skyll all e-væske/ e juice fra tanken. Du kan gjøre dette ved å helle ut e-væske/e juice, og deretter spyle vann gjennom tanken.
 3. ·         Varmt vann ser ut til å virke best.
 4. ·         Når du har spylt ut all e-væsken av tanken, fyll den med varmt vann igjen, plasser din finger på toppen, og rist den i cirka ett minutt.
 5. ·         Det er ikke et magisk nummer for antall ganger du skal riste. Et minutt bør holde, men gjør det gjerne så lenge du ønsker.
 6. ·         Hell ut vannet og gjenta.
 7. ·         Avhengig av hvor møkkete og tett din tank er, må du repetere risteprosessen med varmt vann mellom tre og fem ganger.
 8. ·         Det er alltid en god ide å la vekene tørke litt før bruk, og det er flere måter å gjøre det på. Det letteste er å tørke tanken naturlig noen timer. Du kan også blåse gjennom                     bunnen av tanken slik at vannet kommer ut gjennom toppen, og bruk gjerne en hårføner. Med hårføner må du bare være forsiktig så du ikke skader veken.
 9. ·         Når tanken er tørr er den klar.


Hvis tanken din er veldig møkkete er det litt annen strategi du kan bruke:

 • 1. Igjen må du være sikker på å ta batteriet vekk fra tanken før rengjøring. 
 • 2. Som den andre prosessen, må du være sikker på at all e-væsken er ute av tanken.
 • 3. Vi anbefaler først å helle ut e- væsken, og deretter spyle vann inn i tanken. Når all e-væsken har tørket , må du ta tanken fra hverandre, slik at du har bedre tilgang til veken. Ta     veken under varmt vann.
 • 4. Vær forsiktig så ikke vannet renner for hardt. Gjør dette for hver av vekene.
 • 5. Det er alltid best å ta seg god tid og være nøye med hvert steg. 
 • 6. Hvis du ønsker å bruke tiden mens tanken er delt fra hverandre,  rengjør tanken også.
 • 7. Du kan tørke den med papir eller en q-tips. 
 • 8. Det du finner ut vil går inn der, vil virke fint. 
 • 9. Ta et nytt papir, legg delen som holder vekene på midten av papiret.
 • 10. Brett papiret fra hjørnene og gnikk på vekene til de er tørre og rene. Ikke tørk vekene. Gjør dette et par ganger og gjenta med en tørr flekk av papirhåndkle .
 • 11. Det er også viktig   at du ikke  setter spenning på veker selv, så prøv å holde deg borte fra toppen der metallet holder vekene.
 • 12.Sett sammen tanken igjen, så skal det være mye, mye bedre.


5. Sjekk store tanker for overflødig væske

Ulik egostil - tanker, har store 510 tilkoblingstanker et stort rom under spolen der luften passerer gjennom. Væske kan samles opp her over tid. Når du monterer en ny

spole, er det en perfekt anledning til å stikke litt kjøkkenpapir under der atomiseren sitter og suge opp e-væske.Flere tips:


*Vær forsiktig så du ikke skrur igjen tanken for hardt. Å stramme tråden kan til slutt føre til lekkasjer.


*Unngå for tørre trekk (trekking på munnstykket når det ikke er flytende i det).


*Når du har tilført e-væske, la den være i omtrent fem minutter, slik at den trekker ordentlig inn i varmeelementet. Du vil mette varmeelementet helt før bruk. Å trekke for tidlig er  som å ta et tørr  trekk.


*Ikke fyll på for mye. Å fylle på for mye kan gjøre at tanken ikke fungerer optimalt, og kan også lede til forstyrrelse av varmeelementene.


*Prøv å ha minst 40% i tanken. Hvis det er lite væske i tanken, vil det ta lenger tid for e-væsken å nå vareelementet.


*Unngå å ta for mange trekk i løpet av kort tid…fordel dine trekk med flere sekunder mellom hvert trekk.


*Ikke vær for glad i å trykke på knappen. Trykk bare på batteriknappen når leppene er på munnstykket og du trekker. Slipp batteriet like før du er ferdig med trekket.


*Husk å skru av batterilokket når du ikke bruker det. Dette vil forhindre tilfeldige knappetrykkk, som kan lede til at du brenner ut varmeelementet.


*Sørg for å ikke få noe e juice i midten. Det er her varmeelementet sitter, og hvis saften kommer inn i det, kan varmeelementet  bli oversvømmet, og hindre tanken fra å  varmes fullstendig. Det  kan også føre til at du får munnen full av e væske, og det er det ingen som ønsker. 


*Når du trekker på e-sigaretter, er det bedre å ta et langt, langsomt drag heller enn raske og intense drag, slik du ville tatt fra en analog sigarett.


*Mørkere e-væsker, slik som kaffe og sjokolade, er tyngre og kan gjøre at tanken brenner ut raskere.


*Vær oppmerksom på at sitrus og kanelsmak på e-væsken kan føre til sprekkdannelser i polykarbonat som noen tanker er laget med.


 

Vi håper disse tipsene og rengjøringsprosessene vil hjelpe deg. For ikke å ødelegge dagen, anbefaler vi alltid å ha en ekstra tank. Men om du er som oss og venter for lenge med å bestille nye, bør dette hjelpe deg!© Norgessigaretten 2014 - 2020