Om E-væske

Husk at damping (bruk av e-sigaretter) kun er ment for voksne som røyker, og ønsker å fortsette å nyte sin avhengighet av nikotin, men samtidig redusere påvirkning av skadelige kjemikalier på sin helse.


BLANDING AV PROPYLENGLYKOL (PG) OG VEGETABILSK GLYSERIN (VG). 

I dag er basis av nesten alle e-væsker en kombinasjon av både PG og VG, noe som lar det beholde de gode egenskaper av begge forbindelser. Forskjellige produsenter har forskjellige andeler av stoffene, men som oftest vil relasjon mellom de være 30/70, 40/60, 50/50, 60/40 eller 70/30 henholdsmessig propylenglykol (PG) med vegetabilsk glyserin (VG). Ved å kombinere disse stoffene kan mann oppnå den beste balanse og smaksintensiteten, samt volum og tetthet av dampen.


HVA SLAGS PG/VG FORHOLD BØR JEG BRUKE?

Det er ikke et svar som passer alle. Det avhenger av hva slags dampeopplevelse du foretrekker.  Mange bruker ulike nivåer av PG og VG for ulike formål: 


En hit for svelget – Hvis du liker en skarp hals hit når du damper så du vil foretrekke en høy PG-vape. 'Adrenalinkicket' på baksiden av halsen, er noe mange eksrøykere begjærer, og PG (sammen med nikotin) gir mer av dette enn VG. PG bærer smak marginalt bedre enn VG, så smaken vil bli litt bedre.


Glatthet – Høy VG-væske ser ut til å gi en glattere følelse  i svelget, med mer substans og tykkere munnfølelse. Smaken er litt dempet i VG-væsker, men dette kan motvirkes med å bruke mer makt når du produserer mer damp. Vær forsiktig med å være innenfor spenningen/effekten av din atomiser, ellers risikerer du tørre treff, eller du kan skade utstyret. 


Stille damping– Hvis du ønsker å holde lav profil med din damping offentlig, så er høy PG veien å gå. Mindre damping er produsert når du inhalerer, og gjør dette ideelt for de som ikke er for entusiastiske. Du bør imidlertid alltid bruke sunn fornuft. Damping enkelte steder, for eksempel venterom og på offentlig transport, er ofte ulovlig og er bare dårlig oppførsel. Damping er relativt nytt, vi har en plikt til å være klar over offisielle meninger og oppføre deg ansvarlig.


Skyjaging – En økende trend innen dampekretser er ‘skyjaging‘. Dette involverer å lage skyer av damp, jo tykkere jo bedre. Det er også konkurranser basert rundt denne aktiviteten, der personen som produserer den største skyer vinner. Hvis dette appellerer, er høy VG er det eneste alternativet- jo høyere dess bedre.


PG

E-væske basis av propylenglykol eller PG er den mest vanlige delen av e-sigaretter i hele verden. PG er en forholdsvis flytende væske som sikrer at den absorberes raskt i fordamperens brenner. PG er smakløs og påvirker ikke smaken av e-væske, men den er i stand til å produsere høyere smaksintensitet enn vegetabilsk glyserin (VG). Anvendelse av PG gir en mye mer uttrykksfull "følelse av røyking", og likner mer på effekten forårsaket av vanlige sigaretter. Ved utånding skaper propylenglykol eller PG en svært lik irritasjon i halsen som vanlig sigarettrøyk. Bruk av PG gjør halsen litt mer tørr, noe som betyr at man må motta litt mer væske i løpet av damping enn vanlig.I sjeldne tilfeller kan bruk av PG forårsake allergiske reaksjoner hos individer. Folk som er allergiske mot propylenglykol (PG) vet dette allerede i de fleste tilfeller, da de da de allerede vil ha kommet over slik før, ved å spise hverdagsprodukter som inneholder PG. I slike tilfeller er det best å velge e-væsker med basis av vegetabilsk glyserin (VG). PG brukes også mye i mat og farmasøytisk industri. Det amerikanske Food and Health Department (Departement for mat og helse) har anerkjent propylenglykol som et trygt stoff for bruk i mat og farmasøytisk industri.


Hva må jeg være oppmerksom på når jeg damper PG?

Noen mennesker synes et høyt nivå av PG er irriterende i munnen. Allergi for PG er sjeldent, men har vært rapportert. Hvis du begynner å klø, eller får ubehagelige reaksjoner etter å ha brukt PG-basert e-væske, bør du ta en titt på 100% VG-væske i stedet.  

De vanligste sideeffektene av å bruke e-væske som inneholder propylenglykol er: tørr munn, sår hals og økt tørst. Disse symptomene går vanligvis over fra noen få dager til en uke når kroppen blir vant til propylenglykol. Det anbefales å drikke mer vann og væsker enn vanlig de første ukene du benytter din e-sigarett. Vær oppmerksom på at uvanlige reaksjoner kan være sideeffekter av å slutte å røyke, og vanligvis ikke på grunn av PG. Selv om PG er ansett som trygt for mennesker, kan den gi seriøse skader for kjæledyr. Det er generelt ansett som et trygt matalternativ for hunder, men ikke for katter. Vær forsiktig med damping rundt kjæledyr, spesielt om du har katt og bruker PG i din e-væske.  VG

Basis av vegetabilsk glyserol eller VG er den nest vanligste komponenten av e-væsker. VG er et naturlig stoff som innhentes fra vegetabilske oljer. Konsistens av VG er noe tykkere, noe som innebærer at fordamperens brenner absorberer den litt langsommere enn PG. Ved innånding skaper VG merkbart/stort volum av damp og gir e-væsken noe aroma av sødme. Ved innånding irriterer VG halsen mindre enn PG. I motsetning til PG gir ikke VG så høy smaksintensitet. VG brukes også svært mye i næringsindustri som tilsetningsstoff.


Hva skal jeg være oppmerksom på når jeg bruker VG?

Den økte tykkelse på VG betyr at det kan redusere levetiden til atomisere raskere enn PG-baserte væsker. Væsker med høy VG tilstopper spoler raskere, og vil ikke fungere godt i spesielle tanker. Eldre produkter er spesielt utsatt, spesielt modeller som bruk mindre spoler som klaromisers. Aspire og eGo tankene er noen av de mer kjente tankene som ofte har problemer med å håndtere høy VG-væske. De vanligste sideeffektene av å vape høy VG e-væske er tørr munn, sår svelging og at du blir tørst. Igjen, vær sikker på å drikke nok vann og ta en pause fra damping om nødvendig.


 Jo høyere VG mengden er i en juice, jo mer damp får du. Dette

gjør høy VG juice ideell for dampere som bruker modder eller som bruker

sub-ohm ( Damping med coiler som er lavere en 1 ohm ) Juice med bare VG.NIKOTIN er et naturlig forekommende stoff som innhentes fra tobakksplanten (Nicotiana). Nikotin er ikke et kreftfremkallende stoff, men det er et stoff som forårsaker avhengighet. Ved ankommelse til lungene, absorberes det raskt i blodet, og blir levert til hjernen i løpet av cirka 10 sekunder. På dette punktet opplever én som damper den såkalte "nikotinkick’en". Som et resultat, begynner hjernen å utvikle dopamin eller stoffet som bestemmer følelser av lykke og glede. Styrke av nikotin i e-væsker varierer, noe som gjør at alle kan velge sitt nivå på intensitet av nikotin. 

Nikotin er et stoff som hjernen blir svært raskt vant med og begynner å forvente levering av vanlig dose. Er leveringen forsinket, føler hjernen et sterkt ønske for det. En stor dose av nikotin mottatt på meget kort tid kan føre til oppkast, abdominalsmerter, hodepine, muskelsmerter, kramper og respiratorisk svikt. Om den brukes i store mengder, kan nikotin kan være livstruende, siden den er et giftig stoff. For en voksen person forårsaker ca. 50 mg av nikotin død. For barn dannes livsfare etter inntak av kun 6 mg nikotin.

Vi anbefaler alle våre nye kunder til å begynne med 18 mg, siden dette likner mest på en vanlig sigarett. Det gjør at dette nivået er best egnet til tilfeller når man vil bli kvitt røyking. I denne forbindelsen ber vi deg å se på alle mulige nikotinstyrker som vil gi deg mulighet å velge ditt intensitetsnivå. Bruk gjerne vårt diagram for å forstå hva som er best for deg.© Norgessigaretten 2014 - 2020