Om e-sigaretterHva består e-sigaretter av?

Oppladbare elektroniske sigaretter består av tre hovedkomponenter – batteri, fordamper/tank eller atomiser,og fordamperhode.


1. BATTERI

I grunn varierer batterier på elektroniske sigaretter med sin kapasitet i “mAh” (milli-amperetimer). Desto høyere "mAh" er, jo mer batteriet lagre energi. Mer energi betyr lenger brukstid av e-sigaretten. For eksempel vil en e-sigarett med 500 mAhbatteri fungere for 3-4 timer uten nødvendighet for opplading, mens én med en 4000 mAh batteri vil virke opp til 24 timer.


En annen hovedforskjell er om batteriet er utstyrt med justerbar strøm/spenning/ temperatur. Denne funksjonen lar deg justere mengden av dampen, dens styrke og varme. For eksempel gir høyere spenning mer volum på dampen.


 

 

2. FORDAMPER/TANK ELLER ATOMISER

Fordamper består av fire deler - munnstykke, tank, fordamperhode og base. Tanken på fordamperen fylles opp med e-væske. Når fordamperhode blir varmt, går e-væsken over til damp. Fordamperhoder skiller seg med motstands (Ω) koeffisient og tekniske parametrene på varmeelementet.


Fordampere deles opp i tre hovedkategorier – standard fordampere, SubOhm fordampere, dråpefordampere eller drippere.


 

Standard fordampere brukes oftest av nye dampere, og med hensyn til kostnader er disse mest tilgjengelig. Standard fordampere kommer med både utskiftbare og ikke-utskiftbare fordamperhoder. Tankkapasitet for det meste er fra 1ml opp til hele 4 ml. Slike fordampere kan anvendes for drag fra munnen til lungene, eller brukes også direkte for inhalering i lungene.

En SubOhm fordamper eristand til å frembringe en meget høy volum og omfangsrik damp, så vel somden produserer et bredt spekter av smaker. I SubOhm fordampere brukes detfordamperhoder med motstandsnivå som er mindre enn 1.0Ω (ohm), oftest erdet 0.5Ω.  Kapasitet på tanken er oftest fra 2,5 ml  til5 ml. Slike fordampere er egnet for inhalering av damp imunnen/lungene eller direkte for inhalering til lungene. Pris på slikefordampere er høyere enn på vanlige standard fordampere. Til dennekategorien regnes det også ombyggbare fordampere eller RTA (Rebuildable TankAtomizers), som lar enhver bruker selv lage spolespiraler i fordamperhodetetter eget skjønn.

Dråpefordampereller dripper er best egnet for mererfarne dampere som oppfatter damping som en hobby. Disse er unike fordi det ikkefinnes fordamperhode, men kun spole og bomull, som hver bruker spoler ettereget behov og styrken av ohm. Slike fordampere fylles opp ved å åpne de ogdryppe væske på bomull. For å bruke enslik fordamper, må man ha god kjennskap til både motstandslov (ohm), ogteknikken av å bygge en spiral. Etter å ha opprettet passende spole påfordamperen, er en dryppefordamper istand til å frembringe imponerende damp ogsterk smak. En slik fordamper er egnet for direkte inhalering av damp ilungene. 

 

 

3. FORDAMPERHODE

Fordamperhode består av enbrenner og en spole. Spolene på fordamperen kan ha forskjellige motstandsnivåerfra 2.0Ω til 0.2Ω. Spolene kan være laget av jern-krom-aluminiumlegering(Kenthal FeCrAl), eller av motstandtråd laget av nikkel eller titan.  Standardspoler er vanligvis lagetav Kenthal FeCrAl tråd med motstandsnivå av 2.0Ω eller 1.5 Ω. Spolenepå fordampere som er under 1.0Ω kalles for SubOhm fordamperhoder. For tiden erfordamperspoler laget av motstandstråder i nikkel eller titan svært populære.Slike spoler kan kun brukes på e-sigaretter som er utrustet med modus avtemperaturkontroll (VT).

Som brenner ifordamperhoder brukes det oftest biologisk ren bomullmateriale.


 

© Norgessigaretten 2014 - 2020