Om batterier

Hva er det beste batteriet til damping?


18650 batteri er det ideelle valget når det kommer til damping. Men det er ingen spesielle batteri som ville kvalifisere til å være den ultimate beste 18650 batteri, men vi kan finne det beste batteriet i forskjellige klasser, hver for dampere med forskjellig stil og forventninger.
I det øyeblikket du bruker høykvalitets batterier, går dampe erfaring gjennom taket. Du kan velge hvilken som helst type batterier (enten høy strømstyrke eller høy mAh), og du kan skifte batterier når de når slutten av sin livssyklus.
 

Ønskede egenskaper ved et godt dampe batteri:


Strømstyrke og mAh

Hva disse to begrepene betyr?
Strømstyrken kan grovt oversettes til Kraft. Det vil si hvor mye strøm batteriet kan tilby på en gang. Jo høyere strøm, jo ​​høyere wattstyrke får du.
mAh er milliampere timer, noe som i lekmanns vilkår er den generelle levetiden på batteriet.
Her er en enkel analogi for å forklare de to begrepene. Tenk deg en stor flaske champagne; milliampere-timene er den totale størrelsen på flasken, som forteller deg hvor mye "væske" den kan holde mens strømstyrken kan være korrelert til tuten av flasken, hvor bredden bestemmer hvor mye væske som kan komme ut på en gang. Så mAh og strømstyrke sammen viser hvor lenge batteriet vil vare.
Teoretisk skal et 2000mAh batteri trekke 2000 milliampere i en time, eller 1000 milliampere i to timer. Men i praksis er det forskjellige etter som batteriene ikke er 100% effektiv og et Samsung 25R er 2500mAh vil ikke alltid yte 2500 milliampere i én time. Selv om disse innstillingene ikke gir en perfekt idé, så kan de hjelpe deg med omtrent sammenligne to batterier. For eksempel vil en 3000mAh LG HG2 mest sannsynlig vare lenger enn noen 1500mAh batteri.
Ved damping på høy wattstyrke, må du sørg for at du vet at batteriet et godt, og ikke legge for mye belastning på det - som kalles overdrawing. Hvis du overbelaster et batteri, kan det bli overopphetet, og selv om de fleste batterier har beskyttelse mot overoppheting, skal du ikke å ta noen risiko.


Høy spenning, lav temperatur

For å få høyere wattstyrke, må du ha et batteriet som gir høyere volt. For å oppnå enda høyere wattstyrke, kommer noen moderne mods med to 18650 batterier. Regulerte enheter, gjør at batteriene ikke må jobbe veldig hardt, men for mekaniske, uregulerte mods, ønsker du høy spenning for å få de "harde hits" - en favoritt blant "cloud Chasers" Mer spenning betyr at coilen vil bli varmere, varmere coil betyr mer damp, mer damp betyr større skyer og mer smak, som er det ultimate målet for en hver damper.
Ironisk nok forskjellige batterier kjøres med forskjellige spenninger, selv når de produserer samme mengde strøm. Det beste alternativet er å gå for et batteri som gir den høyeste spenning, i en lengre perioder. Disse typer batterier kan være svært gunstig, uansett om du har en regulert eller uregulert mod. Men et batteri som kjøres lenge på svært høy spenning må også kunne holde en rimelig lav temperatur. Ved svært høy temperatur på batteriet, kan batteriet bli så varmt at det kan blåse ut eller i verste fall eksplodere.

 

Forstå etiketten

 

Hvis du ikke har mye erfaring med batterier, vil informasjon gitt på batteriene ikke si deg så mye. Denne informasjonen er svært viktig for dampere, så la oss avmystifisere noen av de mest brukte begrepene du vil se.
Husk at de fleste 18650 batterier produserer 3.7V, og ladere har et automatisk av systemet som stopper ladingen når batteriet når 4.2V.
 
I:   et Lithium-Ion (Li-ion) batteri
M: Positiv ion er Mangan
C:  Positiv ion er Cobalt
N: Positiv ion er Nickel
F:  Positiv ion er Iron (symbolet for jern er Fe)
R:  Round
F:  Flat

18650: Batteriet er 18mm tykk og 65mm i høydenFor eksempel, i tilfelle med Samsung INR18650, det er et Li-Ion batteri (I), med nikkel som positivt ion (N), rund form (R), dimensjoner: 18mm x 65mm. Likeledes er det med LG IMR 18650 2500mAh 3.6V et Li-Ion batteri (I), med Mangan som positivt ion (M), rund form (R), dimensjoner: 18mm x65mm, en kapasitet på 2500mAh og 3.6V nominell spenning.
 Mens det er ingen standard klassifisering av batterier, for bedre forståelse, har vi delt dem inn i fem klasser, basert på deres kapasitet. Ut ifra vår erfaring og hva vi personlig liker, vil vi også anbefale de beste i klassen for hver kategori.1. Klasse En - 3500mAh   

                                                                                                                         LG MJ1 18650 Batteri


Klasse En har høyest kapasitet på 3500mAh, men de har vanligvis har lavest utladning dvs. 10 amper eller enda lavere. Disse type batterier er ideelle for bruk med mods med effekten på 30W eller lavere, og kan støtte motstander med 0.5ohm og oppover. Det beste i Klasse En er LG MJ1 18650, et relativt nytt batteri med en kapasitet på opp til 3500mAh, en gjennomsnittlig spenning på 3.6V og en levetid på opptil 400 sykluser. Batteriet er ikke en av de billigste alternativene.


 2. Klasse To - 3000mAh

                                                                                                          Samsung INR18650-30Q Batteri


En annen høy kapasitet klasse, med en 3000mAh kapasitet og en noe høyere, 15amper, utladning. De er ideelle for bruk med 30-60W mods. Disse batteriene kan støtte en coil motstand på så lavt som 0.27ohm. Vinneren for klasse to er Samsung INR18650-30Q, med en maksimal kapasitet på 3000mAh og 15amper utladning. Med en nominell spenning på 3.6V, er dette en litt mer rimelig valg.


3. Klasse Tre - 2500mAh

                                                                                                                     Samsung INR18650-30Q


For Klasse Tre, kommer kapasitet ned til 2500mAh, men utladnings mengden går opp til 20amper. Ideell for bruk med middels wattstyrke dvs. 60 til 80 watt, disse batteriene støtter vanligvis en motstand så lav som 0.19ohm. LG er igjen vinner i klasse tre med sin LG HE2 18650 batteri som har en kapasitet på 2500mAh og 20amper utladning. Det gir en spenning på 3.7V.


4. Klasse Fire - 2000mAh

                                                                                                                 Sony US18650VTC4 Batteri


Når kapasiteten kommer ned til 2000mAh for klasse fire, går strømstyrke opp til 25amper. Disse batteriene er ideelle for bruk med kraftige mods som kan støtte wattstyrke på mellom 80 og 120 W og en coil motstand av 0.15ohm.Sony US18650VTC4 med en maksimal kapasitet på 2100mAh og utladning på 30A er vinneren i klassen fire. Det tilbyr nominell spenning på 3.7V.


 5. Klasse Fem - 1500mAh

                                                                                                               LG HB6 18650 batteri


Klassen med lavest kapasitet på 1500mAh har høyest utladning på opptil 30amper, og kan brukes på svært kraftige mods dvs. mer enn 120W. Videre kan de støtte ekstremt lav motstand, slik som 0.12ohm. Det beste i klasse fem er LG HB6 med en kapasitet på 1500mAh og 30amper utladning. Den har en nominell spenning på 3.6V.

 

 

IMR (Li Mn) er de tryggeste batteriene for damping. De har en tryggere kjemi, slik at de ikke har behov for beskyttelseskrets slik ICR-batteriene har. De tåler mer stress, og selv om de kan blåses ut ved en feil er det sannsynligvis ikke like dramatisk som på et ICR-batteri. Hvis den beskyttende kretsen i et ICR-batteri svikter kan batteriet blåse ut i flammer eller i verste fall eksplodere.

 Generiske batterier er heller ikke anbefalt. Man finner de billig på steder som Amazon og eBay eller inkludert gratis i sett sammen med en mod. Disse er batterier av ukjent opphav og kvalitet og ikke verdt å risikere å bruke i en mod. Ikke anta at de er trygge eller riktig å bruke fordi de kom sammen med moden.

 

 Forsiktighetsregler med batterier:

 -  Ikke lag bulker eller hull på batteriet

 -  Ikke kortslutt batteriet

 -  Batteriet må oppbevares i romtemperatur. Ikke la batteriet bli liggende i direkte sollys.

 -   Ikke bruk batteriet hvis det begynner å lukte, lage mye varme, er misfarget eller deformert.

 -   Fjern batteriet fra laderen når det er fulladet.

 -  Lad opp tomme batterier så fort som mulig. Blir batteriet liggende utladet for lenge, vil det ta skade av det (dårligere kapasitet/kortere levetid).

 

Bruk en batteriholder. Aldri bær disse batteriene løst i lommen. Hvis de berører hverandre, eller metallgjenstander som nøkler eller mynter, kan de slutte å virke. I verste tenkelige scenarier kan de ventilere/eksplodere. Lad opp batteriene trygt. Alltid lade dem på den laveste innstillingen for å sette minst stress på batteriene, og aldri lad dem uten tilsyn. Så snart de er på full effekt fjerne dem fra laderen, ellers risikerer du batterifeil. Bruk en batterilader av god kvalitet, av kjent anbefalt merke.

 

Aldri overstige amperen på batteriet. Lær ohm's lov! Dette er en grunnleggende regel av batterisikkerhet. Ikke ta ting for gitt. Er du usikker, spør heller noen med erfaring!

 © Norgessigaretten 2014 - 2020